TU. z lasu na stół
TU. z lasu na stół

Kolacja z Lasu na Stół II

16 / 11 / 23 godz. 18:00

Przed nami druga edycja epickiej kolacji z lasu na stół, organizowanej w TU.tejszych progach, 16 listopada o godzinie 18:00.

Sześć dań w menu Filipa Cwojdzińskiego (TU. REStAURANT) i Piotra Wójcika (Koneser Grill): jesienne dary lasu, trufle, dzikie ryby i ptactwo, dziczyzna oraz leśny deser.O selekcję win zadba Leonardo Cassini, przedstawiciel wybitnych włoskich winnic Antinori oraz Jerman.

A to wszystko przy muzyce na żywo, w iście jesiennej aurze.

Cena za menu z selekcją win: 650 zł / osoba
Cena za menu bez selekcji win: 380 zł / osoba
*Przy rezerwacji obowiązuje przedpłata

Zapraszamy do TU. REStAURANT  16 listopada o godzinie 18:00.

Rezerwacje:
+48 887 222 121
www.turestaurant.pl
TU. REStAURANT
ul. Grunwaldzka 34a, 60-786 Poznań

Piotr Wójcik

Restauracja Koneser Grill, Warszawa
 
Podczas drugiej edycji kolacji z lasu na stół, gościnnie w TU.tejszej kuchni spotkacie genialnego Piotra Wójcika, szefa kuchni warszawskiej restauracji KONESER GRILL.
Piotr szefuje w Koneser Grill od 2019 roku, czyli od początku jej istnienia, co zaprowadziło ten adres do wyróżnienia w przewodniku MICHELIN w 2020 roku. Od tego roku, Koneser Grill może pochwalić się nagrodą MICHELIN Bib Gourmand Award.

Piotr przez 7 lat swojej kariery zdobywał kulinarny warsztat w Londynie, jest miłośnikiem pracy na otwartym ogniu i lubi gotować w stylu oldschool.

Pasjonat dobrej kuchni francuskiej z otwartością na różnorodność smaków z całego świata. Uwielbia jeść i gotować dania z dziczyzny, więc chętnie przyjął zaproszenie na kolację z lasu na stół.

Filip Cwojdziński

TU.tejszy gospodarz

Po sukcesie zeszłorocznej kolacji z lasu na stół Filip Cwojdziński i zespół TU. REStAURANT już drugi raz zapraszają na wyjątkowy wieczór, pełen kulinarnych doznań.
Filip Cwojdziński, szef kuchni TU. REStAURANT,  swoje doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach w Manchesterze i irlandzkim Wexford. Był reprezentantem kulinarnej kadry narodowej Polski, która zdobyła srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej w 2020 roku.
W 2023 roku TU. REStAURANT zdobyło wyróżnienie MICHELIN Bib Gourmand Award po niespełna roku, od otwarcia, co stało się kolejnym, ogromnym sukcesem.
Misją Filipa jest być szefem kuchni i mentorem, który codziennie dąży do perfekcji i wymaga najwięcej od samego siebie. Nadchodząca kolacja to jedno z jego ulubionych wydarzeń, które odbędzie się już drugi raz w TU.tejszych progach. Filip uwielbia dziczyznę i las, a jesień to jego ulubiona pora roku.
turestaurant poznań logo