Kolacja z lasu na stół
Kolacja z lasu na stół

Kolacja z Lasu na Stół IV

 W czwartek, 16 października, o godzinie 18:00 odbędzie się już czwarta edycja Kolacji z Lasu na Stół, organizowanej w TU.tejszych progach.

Dla Gości TU. przygotowaliśmy jesienne dary lasu, dzikie ryby, dziczyznę, grzyby oraz leśny deser – wszystko zamknięte w siedmiu daniach autorstwa wyjątkowego duetu: Moniki Kasprzak (Nare Sushi) i Filipa Cwojdzińskiego (TU. REStAURANT).

O selekcję win i alkoholi zadbają Szymon Bywalski i Krystian Blejder.

A to wszystko przy muzyce na żywo, w prawdziwie jesiennej aurze.

O autorach menu

Filip Cwojdziński
(TU. REStAURANT)

Gospodarz TU., swoją karierę rozwijał w gwiazdkowych restauracjach w Manchesterze i irlandzkim Wexford. Zanim objął stanowisko szefa kuchni w TU. REStAURANT, zdobywał doświadczenie również w Zadarze i Poznaniu. Reprezentant kulinarnej kadry narodowej Polski, która zdobyła dwa srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej w 2020 roku. Szef, mentor i sportowiec, uwielbiający ducha rywalizacji. TU. REStAURANT pod jego egidą została już trzykrotnie wyróżnions przez przewodnik MICHELIN Guide Polska nagrodą Bib Gourmand.

Monika Kasprzak
(Nare Sushi)

Wyjątkowa szefowa kuchni, która dzięki ogromnej pasji do jakościowego produktu i japońskiej tradycji, a także imponującemu doświadczeniu zdobytemu w gwiazdkowej restauracji Kinobu, Kinmedai w Shizuoce oraz w 309-letniej restauracji Takeshigero w Kioto, od 2018 roku tworzy własną markę Nare Sushi. Monika wykreowała miejsce pełne autentyczności, w którym wierność oryginalnym technikom, oddanie filozofii, otwartość na świat i dbałość o szczegóły stanowią fundamenty jej pracy – docenionej przez Gości oraz przewodnik MICHELIN Guide Polska.

Menu

I

Grzyby / kawior / madera

II

Burak / tsukemono / sezonowany tuńczyk / wasabi / shiitake

III

Kozi ser / unagi / kabayaki / węgorz / trufla

IV

Kaczka / jeżyna / miso / seler / bloody orange

V

Galaretka z darów lasu

VI

Sola / skorzonera / orzech laskowy / kalafior / sos z szampana

VII

Paris-Brest / orzech / jagoda leśna

Cena za menu z selekcją win: 650 zł / osoba

Cena za menu bez selekcji win: 380 zł / osoba

*Przy rezerwacji obowiązuje przedpłata

TU.REStAURANT

ul. Grunwaldzka 34a, 60-786 Poznań

+48 887 222 121

tu@turestaurant.pl

    Wybierz menu:

    Twoja rezerwacja:

    Twoje dane:

    Dane do faktury:

    * - pola obowiązkowe

    turestaurant poznań logo